
Dynia piżmowa Butternut 5g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Nasiona: Dynia piżmowa Butternut
Producent: Toraf
Bezwłóknista odmiana dyni o grubej jasnej skórce, delikatnym słodkawym lekko orzechowym smaku i charakterystycznym piżmowym zapachu. Jest doskonałym źródłem betakarotenu i jako jeden z nielicznych owoców nie kumuluje metali ciężkich.
Można ją długo przechowywać – nawet 2 lata.
Najlepiej smakuje pieczona, smażona i grillowana.
Siew wprost do gruntu ½ V – VI.Nasiona położyć płasko i wcisnąć lekko w ziemie. Temp. kiełkowania 15 - 25°C.
Siew do inspektu: kwiecień - maj
Przesadzania do gruntu: maj - czerwiec
Siew do gruntu: 15 maj - czerwiec
Zbiór: wrzesień - październik
Rozstawa: 100 x 100 cm
Waga netto: 5g