
Dynia Uchiki Kuri HOKKAIDO 3g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Nasiona: Dynia Uchiki Kuri Hokkaido
Producent: Toraf
Uchiki Kuri, (synonim Hokkaido), to japońska odmiana dynia charakteryzująca się jadalną skórką, wczesnym okresem dojrzewania i wyjątkowo przyjemnym smakiem przypominającym pieczone kasztany. Owoce o kształcie dużej cebuli osiągają wagę około 1,5 kg. Nadaję się do długiego przechowywania. Dzięki zwartej bezwłóknistej konsystencji świetnie nadaje się do duszenia, gotowania, sałatek, a także grillowania, a dzięki znacznym przyrostą pędów także do obsadzania płotów i altan. Jest bardzo zdrowa ze względu na wysoką zawartość prowitaminy A, wyższą niż w marchwi.
Nasiona położyć płasko i wcisnąć lekko w ziemie. Temp. kiełkowania 15 - 25°C.
Siew: kwiecień - maj
Zbiór: sierpień - wrzesień
Rozstawa: 100 x 150 cm
Waga netto: 3g