Translate
 

Pektoenzym

Dostępność: 8 sztuk - Zapytaj o większą ilość kontakt@ogrodniczowiniarski.pl
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,60 zł 7.60
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pektoenzym (dawniej pektopol)

BROWIN

Pektoenzym to naturalny środek enzymatyczny, uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektolitycznych z owoców. Ułatwia wyciskanie soku z owoców przy użyciu prasy do wyciskania owoców. 

 

Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody (1-3l/10kg). Temperatura wody powinna wynosić 40oC dla owoców jagodowych, 80oC dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Po wymieszaniu i wystudzeniu (temp. nie wyższa niż 40oC) dodać preparat w ilości 2ml/10kg owoców. Całość pozostawić pod przykryciem, w ciepłym miejscu na 9 - 15 godzin. Po tym czasie można rozpocząć tłoczenie soku z owoców.

Opakowanie: 10ml

UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje.

 

Po otwarciu Pektopol najlepiej przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu (około 4°C).

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl