Kiełki BIO - Soczewica 20 g
Opis
Nasiona na kiełki: SOCZEWICA
Producent: Toraf
Nasiona ekologiczne z certyfikatem BIO: PL-EKO-07
Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witaminy: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo czy karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza.
W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie odporności w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek lub pojadania w ciągu dnia.
Waga netto: 20g