Kiełki BIO - Rzeżucha 20 g
Opis
Nasiona na kiełki: RZEŻUCHA
Producent: Toraf
Nasiona ekologiczne z certyfikatem BIO: PL-EKO-07
Kiełki rzeżuchy są źródłem bardzo wielu cennych dla zdrowia człowieka składników odżywczych. Znajdują się wśród nich witaminy: A, C, K, P oraz witaminy z grupy B, dodatkowo zawierają one wiele składników mineralnych w tym: cynk, jod, magnez, fosfor, potas, siarka, wapń oraz olejki eteryczne i białko. Wpływają korzystnie na włosy, paznokcie i cerę, działa krwiotrówczo, moczo- i żółciopędnie, pobudza przemianę materii oraz reguluje zaburzenia tarczycy.
W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie odporności w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek lub pojadania w ciągu dnia.
Waga netto: 20g