KLAROWIN Bentonit 10g Biowin
Opis
Klarowin - środek klarujący 10 g
Browin
masa netto: 10g
wystarcza na 10 litrów wina
produkt tylko do enologii
Posiada atest PZH
Klarowin (bentonit): skuteczny, w pełni bezpieczny - nie wchodzi w reakcję z winem - środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorbcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego rodzaju substancje (głównie białka) powodując ich osadzanie.
Dawkowanie: Stosować w proporcji 1g klarowinu na 1 litr wina lub soku. Opakowanie wystarcza na wyklarowanie 10 litrów.
Stosowanie: Odpowiednią porcję klarowinu wsypać do 100ml wody. Wymieszać i pozostawić do napęcznienia przez dobę, często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanej cieczy i dokładnie wymieszać. Po kilku dniach zlać wyklarowany płyn.
Skład: bentonit