Klarowin turbo

Dostępność: powyżej 10 - Zapytaj o większą ilość kontakt@ogrodniczowiniarski.pl
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,50 zł 14.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Biowin
Kod produktu: Akc000138
Pin It

Opis

Profesjonalny zestaw do klarowania WIN białych i czerwonych, SOKÓW i ZACIERÓW (Zol krzemionkowy 35ml + Żelatyna 7g). Wyjątkowo skuteczny i szybko działający – w 24h.

  • Pojemność opakowania 35ml. Porcja wystarcza na 50 L płynu! Zol umieszczono w buteleczce z podziałką, co pozwala na jego dozowanie w zależności od ilości klarowanego trunku.
  • Przechowywać w temp. Pokojowej.

Sposób użycia.

(Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną!)

  1. Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży delikatnie wymieszać celem usunięcia resztek gazu.
  2. Do wina dodać zol krzemionkowy w ilości 7ml na 10l wina i dokładnie wymieszać.
  3. Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4g (pół łyżeczki od herbaty) na 10l wina. Całość wymieszać.
  4. Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny.
  5. Po pełnym wyklarowaniu wino zlać znad osadu.

Zarówno zol krzemionkowy jak i kwaśna żelatyna posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające ich stosowanie w przemyśle spożywczym.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl