Drożdże aktywne FERMIVIN PDM Bayanus (16%)
Opis
Aktywne drożdże winiarskie FERMIVIN PDM Saccharomyces cerevisiae (BAYANUS)
Producent:BROWIN, Nr art 400330
FERMIVIN PDM to mieszanka drożdży Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Szczególnie zalecane do trudnych warunków fermentacji. Drożdże bayanus tolerują niską temperaturę fermentacji, wysokie stężenie alkoholu (do 16%) oraz cukru.
- Porcja na 10 - 35L wina (masa netto 7g)
- Atest producenta
- Produkt tylko dla enologii.
- Do win białych i czerwonych
- Nie wymagają wstępnego namnażania
- Gwarancja szybkiej i pełnej fermentacji
- Tolerancja na alkohol do 16%
- Idealne do restartu fermentacji.
Sposób użycia: Drożdże Fermivin PDM nie wymagają wstępnego namnożenia. Zawartość torebki wymieszać w 100ml przegotowanej i wystudzonej do 35oC wody. Pozostawić na 20 min. po czym wlać do balonu z nastawem.
Tolerancja drożdży aktywnych na alkohol:
(podane wartości są przybliżone)
- FERMIVIN - 14 %
- FERMICRU VR5 - 15 %
- FERMICRU LS2 - 16 %
- FERMIVIN DPM - 16 %
- EnoVini - 18 %