CIDERINI DRY drożdże aktywne DO CYDRU WYTRAWNEGO
Opis
Aktywne drożdże winiarskie DO CYDRU WYTRAWNEGO
No 400201
BROWIN
Szlachetne, suszone drożdże - idealne do wytrawnego cydru jabłkowego.
Ciderini Dry to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży cydrowych. Pozwala na wydobycie z owoców optymalnej ilości aromatów i przygotowanie domowego cydru o wspaniałym smaku.
- Porcja 5 g na 15 - 20 litrów cydru wytrawnego.
- Nastaw powinien mieć około 12 st. Blg.
- Drożdże aktywne nie wymagają namnażania.
- Optymalna temperatura fermentacji: 15-30°C
- Alkohol: do 12%
Sposób użycia:
- Zawartość torebki rozpuścić w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. około 25 st. C wody.
- Całość pozostawić na 20 min.
- Dodać do nastawu.
Drożdże wymagają dodatku pożywki.